Speciální tuky

livem pokrokové frakcionace, zvyšující funkční a nutriční standardy konečných výrobků jsou tyto nabízeny v pěti nových výrobkových řadách:

Unigrin - výrobky pro cukrářskou výrobu a výrobu čokolád.

Unifresco - výrobky pro produkci zmrzlin.

Unigrande - alternativy mléčnému tuku.

Unimama - specifické produkty pro dětskou výživu.

Unigral - produkt pro průmyslové cukrárny.

Čokolády

Tuky odpovídající potřebným vlastnostem čokolády mající významnou roli v následujících charakteristikách

Jsou vyvinuty dvě řady výrobků jako alternativa kakaového másla (CBE) a řada tuků pro náplně (pralinky) a také náplně pekařských výrobků (nelaurické substituty kakaového másla (CBR) a laurické substituty kakaového másla (CBS)).

Zmrzliny

Speciální tuky ve zmrzlinářství jsou užívány pro výrobu "základu" nebo polevy výrobku. Množství speciálního tuku užívaného v základu je okolo 10%. Topping může obsahovat až 60% speciálního tuku. Je to velice důležité znát uvedené vlastnosti pro výběr odpovídajícího tuku (doba krystalizace, uvolňování chuti, chutnost, krémovitost, charakteristiky při rozpouštění).

Mléčná výroba

Mléko je základem pro široký rozsah výrobků a je charakteristické svým unikátním složením tuku. Náhrada mléčného tuku může být užitečná z následujících důvodů:

Pekařství

Mnoho z pekařských produktů má vysoký obsah tuku. Tuky však pouze neurčují kvalitu produktu, ale jsou základní součástí pro určení vlastností výrobků. Vlastnosti pekařského výrobku jsou velice ovlivněny typem užitého tuku či oleje. Proto výběr tuku či oleje je důležitý pro dosažení vysokých kvalitativních hodnot. Je vyvinut široký sortiment "speciálních tuků" pro pekařský průmysl známých pod jménem Unigral. Dva příklady: Unigral B210 - tuk pro náplně vhodný pro pečení a Unigral C150 - tuk vhodný pro výrobu sušenek (tuk, který se vyznačuje vysokou kapacitou včlenit vzduch, proto je vhodný pro náplně do oplatek).